В петък Бойко Борисов отново каза, че строим по 5 километра на

...
В петък Бойко Борисов отново каза, че строим по 5 километра на
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Бойко Борисов лъже за Турски поток. Вие защо му вярвате?

В петък Бойко Борисов отново сподели, че строим по 5 километра дневно от “Балкански поток ”. Първо, да отбележим  какво е това “Балкански поток ” - това е неповторимо название на Бойко Борисов и на българското държавно управление .

Всъщност,  “Балкански поток ” е сухопътното продължение на газопровода “Турски поток ” през България . После този газопровод минава през Сърбия и стига до Унгария. В Турция той е “Турски поток ”, в България е “Балкански поток ”, а след това отново става “Турски поток ” в Сърбия и “Турски поток ” в Унгария. Защо Бойко Борисов го назовава “Балкански поток ” - нямам визия.

Зложелатели, които желаят да клатят стабилността, биха споделили, че това е по този начин, с цел да надхитрим разпоредбите на Европейския съюз и да си нямаме проблеми с Щатите. Защото Съединени американски щати към този момент постановиха наказания на изпълнителите на плана “Турски поток ”, написа Слави Трифонов в обществената мрежа фейсбук.

Сега да забележим дали в действителност се строи по 5 километра дневно, както твърди Бойко Борисов.

Българското трасе на “Турски поток ” се строи от саудитския консорциум “Аркад ”. Договорът с този консорциум влезе в действие на 18 септември предходната година и България ще заплати над 2 милиарда лв. за осъществяването му.

Трасето, което би трябвало да бъде построено на наша територия е 485 километра.

На 21 октомври предходната година Бойко Борисов заявява, че се строи по 3 километра дневно.

След като съветският президент Путин косвено му се скара, че България умишлено бави строителството, Бойко Борисов изведнъж съобщи, че строим по 5 километра дневно.

Балкански поток се строи с цялостна мощ, краят на трасето не се вижда в едната и в другата посока. Да видят хората какви големи съоръ...

Този петък, кръжейки с хеликоптер над трасето край Плевенско, Борисов още веднъж съобщи, че строим по 5 километра дневно и че ще сме подготвени със градежа до 13 юни.

Сега да създадем едни обикновени сметки:

Ако от 18 септември до 3 декември са строени по 3 километра, би трябвало да са издигнати 231 километра.

Ако от 4 декември до днес се строят по 5 километра, би трябвало да са издигнати още 170 километра.

Тоест - до днес трябва да са издигнати 401 километра. И да остават единствено 84 километра. 

С други думи - в случай че Борисов споделя истината, то България ще приключи градежа на 485 - километровото трасе единствено след 17 дни - на 23 януари. Защо тогава Борисов твърди, че ще сме подготвени на 13 юни ? Ще ви кажа за какво - тъй като не се строи нито по 3, нито по 5 километра дневно. Това демонстрират простите сметки.

Още една сметка - в случай че от 4 декември в действителност се строи по 5 километра дневно, както твърди Борисов, то до 13 юни България ще е построила 965 километра. При нужни 485 километра.

Към тия 965 километра обаче би трябвало да прибавим и тези 231 километра от септември до декември, когато се е строяло по 3 километра. Така излиза, че до 13 юни ще имаме водопровод от 1 196 километра. А отново да ви кажа - би трябвало да се построи газопровод от 485 километра.  Видимо премиерът Бойко Борисов лъже, а в случай че приемем, че той не лъже – значи тръбата не се строи напряко, а се строи на зиг-заг.

Последна сметка – по контракт консорциумът “Аркад ” би трябвало да извърши плана за 615 календарни дни. Ако през целия период консорциумът строи по 3 и 5 километра дневно, България ще разполага с водопровод от близо 3 000 километра. Представяте ли си? Това отново е допустимо единствено в един случай - в случай че скрито вечер строим газопровода и в Турция, Сърбия и Унгария, без турците, сърбите и унгарците да знаят.

Дали министър-председателят лъже? Ами, несъмнено. Вие за какво му вярвате?

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CoLLectoRitioner (преди 2 секунди) Рейтинг: 113 | Одобрение: -82 Хахахаха, Пъпешът под сакото поставил фанела, като толбухински селяндур!A COLLECTIONER OF RARE ARTEFACTS/OBJECTS (PAINTINGS, ANCIENT ASIAN SWORDS, SUITS) AND A COLLECTOR OF ENVY. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР